شیوه صحیح فعالیت تشکیلات مردمی و انقلابی
🔴 تعریف جامع رهبر حکیم انقلاب اسلامی از شیوه صحیح فعالیت تشکیلات مردمی و انقلابی
🔹به طور اجمال بگویم ما با تحزّب مطلقاً مخالف نیستیم. قبل از پیروزى انقلاب، پایه هاى یک حزب بزرگ و فعال را خود ما ریختیم؛ اول انقلاب هم این حزب را تشکیل دادیم، امام هم تأیید کردند... همان وقت به ما اشکال می کردند که تحزّب با وحدت عمومى جامعه مخالف است. من آن وقت یک سخنرانى مفصلى کردم تحت عنوان «وحدت و تحزّب». تحزّب می تواند در جامعه انجام بگیرد، در عین حال وحدت هم صدمه اى نبیند؛ منتها آن حزبى که مورد نظر ماست، عبارت است از یک تشکیلاتى که نقش راهنمائى و هدایت آحاد مردم را به سمت یک آرمانهائى ایفاء می کند.
🔹ما دوجور حزب داریم: یک حزب عبارت است از کانال کشى براى هدایتهاى فکرى؛ حالا چه فکرى به معناى سیاسى، چه فکرى به معناى دینى و عقیدتى. اگر چنانچه کسانى این کار را بکنند، خوب است. قصد عبارت از این نیست که قدرت را در دست بگیرند؛ می خواهند جامعه را به یک سطحى از معرفت، به یک سطحى از دانائى سیاسى و عقیدتى برسانند؛ این چیز خوبى است. البته کسانى که یک چنین توانائى اى داشته باشند، به طور طبیعى در مسابقات قدرت، در انتخابات قدرت هم آنها صاحب رأى خواهند شد، آنها برنده خواهند شد؛ لیکن این هدفشان نیست. این یک جور حزب است؛ این مورد تأیید است.
🔹یک جور حزب، تقلید از احزاب کنونى غربى... به معناى باشگاه هائى براى کسب قدرت است... این دو حزبى که در آمریکا به نوبت در رأس کار قرار می گیرند، از همین قبیلند... این نه، هیچ وجهى ندارد. اگر کسانى در داخل کشور ما با این شیوه دنبال تحزّب می روند، ما جلویشان را نمی گیریم... اما من اینجور حزبى را تأیید نمی کنم. اینجور حزب سازى معنایش عبارت است از کشمکش قدرت؛ این هیچ وجهى ندارد. اما حزب به معناى اول، یعنى یک کانالکشى در درون جامعه، براى گسترش فکر درست ـ چه فکر عقیدتى و اسلامى، چه فکر سیاسى و تربیت کادرهاى گوناگون ـ بسیار خوب است.